2012-07-13 14:19:53• hírek • Póti Orsolya

Táboroztak a szatmári utcagyerekek

Tizenkét szatmárnémeti utcagyerek vesz részt 12 francia önkéntes fiatallal egyetemben a Kapnikbányán szervezett szocializálódást segítő táborban. A táborozók olyan foglalkozásokon vesznek részt naponta, amelyek segítik a társadalomba való beilleszkedésüket.

A franciaországi Saint Louis de Gonzague Líceum önkéntes diákjai egy hetet töltenek el olyan utcán élő gyerekekkel és fiatalokkal, akik aktívan látogatják a Szatmárnémeti Stea Egyesület nappali központját.

A tábor a tanintézmény, a Solidarite Enfance Roumanie Alapítvány és a szatmári egyesület közreműködésével került megrendezésre.

A gyermekek július 7-én, szombaton költöztek be a kempingbe, ahol vidám műsorokkal és kiállításokkal fogadták őket a szervezők. Az egy hét során a 12 résztvevő úgy a szórakozásból, mint a tanulásból kivehette a részét. Az önkéntesek többnyire olyan foglalkozásokat szerveztek számukra, amelyek segítik a társadalomba való beilleszkedésüket.

A gyerekek különféle sportvetélkedőkben, előadásokon és szórakoztató tevékenységekben vehettek részt, és tovább fejleszthették a központban már elsajátított ismereteiket. A szervezési költségeket és a napi ellátást az Solidarite Enfance Romanie Alapítvány támogatta - tudtuk meg Cristina Balától, a Stea Egyesület elnökétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: